Tio dagar efter debut av Didier Drogba

Tio dagar efter debut av Didier Drogba för landslaget i elfenbenskusten, landet började ett inbördeskrig. Hjärtan av spelare som lämnar sina Europeiska klubbar, indränkta med blod, som nästan alla anhöriga till de tävlande kvar i dödlig fara. Har dykt upp i landet av fredsbevarande styrkor från Frankrike och FN, men våldsamma utbrott mellan rebellerna och regeringen var nedsatt.

När hösten 2002, då kriget bröt ut, Drogba spelade en blygsam Guingamp kämpar för sin överlevnad i championship i Frankrike. Under hösten 2005 Didier har redan spelat för Chelsea gjorde mål i nästan varje match och var lagkapten i laget. Landslaget som behövs för att slå Kamerun för att kvalificera sig direkt till Vm i Tyskland, Drogba tror att detta är ett perfekt tillfälle att ge glädje över hela landet och ena folket, som inte vill ge upp. För att stödja fotboll spelare kom Roman Abramovich och Josemourinho, Didier gav en av de bästa matcher för laget, men elfenbenskusten förlorade. Det var första hem nederlag under de senaste tio åren.

Detta resultat innebar att en biljett till Vm 2006 kommer att spelas i den sista omgången av kvalifikationer. Elfenbenskusten som behövs för att slå Sudan och hoppas att Kamerun misslyckas med att slå Egypten. Dagen före spel, Didier fick ett samtal från attackerande Egyptiska landslaget och tidigare partner i “Marseille” Mido: “Vinna din match, och vi ska ta hand om Kamerun.” De Ivorianer med sin utmaning, slutsignalen Betsafe (omdömen) ljöd, spelarna rusade till enbart mobiltelefon – alla ville veta resultatet av en parallell match, men lite rädd av detta. Det visade sig att matchen i Kairo, som hölls med konto 1:1 har ännu inte upphört på grund av de extra fem minuter. “Fem, Ahmed!”, – skrek chuanshi fel Drogba assistent från tränarstaben.

Inte för att han hade ett frislag, men i den 95: e minuten, domaren tilldelades en straff i porten till Egypten. Drogba, andra spelare, tränare skapat en stor cirkel i mitten som låg telefonen, höll händerna, knäböjde och började be. Samuel Eto ‘ o slå inlägg och detta innebar att elfenbenskusten för första gången i historien nådde Nordicbet (omdömen) final i Vm.

Någon från Ivorianer grät, var någon cirkla runt fältet med glädje – alla var glada. Drogba har märkt att allt detta Orgy tar nationella tv-och bestämde sig för att ta vara på tillfället. Efter ett par minuter, Didier höll i mikrofonen, och bakom honom i fullständig tystnad var lagkamrater:

“…Våra kära Ivorianer från Söder, Norr, Väst och Öst. Vi har Betsson (omdömen) visat att elfenbenskusten kan kombineras för att uppnå målet. Nu frågar vi dig: lägg ner ditt vapen! Vårt land bör inte gå denna väg. Organisera val och allt kommer att förändras till det bättre.